Warning: file_put_contents(/home/deb119917/domains/fysio-spoorlaan.nl/public_html/tmp/cmsmsext/444474_uk8900tc9hgo991dthr3584vqm.cmsextsession): Failed to open stream: Permission denied in /home/deb119917/domains/fysio-spoorlaan.nl/public_html/modules/CMSMSExt/lib/session/class.Manager.php on line 45
Fysiotherapie Spoorlaan
 

Specialisaties

Shockwave therapie


Behoort u tot de groep mensen die van alles geprobeerd heeft om verlost te worden van uw chronische pijn? Hebben andere behandelingen weinig tot niets geholpen? Dan is shockwave therapie wellicht de uitkomst. Shockwave therapie is een therapie die valt binnen het fysiotherapeutisch concept en is gericht op patiënten met chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Hierbij kunt u denken aan:

  •     Tennis- of golferselleboog
  •     Pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en vaak op dezelfde plek)
  •     Schouderproblemen met of zonder verkalking
  •     Pijn rondom de knie of enkel
  •     Langdurige achillespeesproblemen
  •     Hielspoor
  •     Langdurige pijn onder de voetzool


Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie wekt schokgolven op met relatief veel energie. Deze schokgolven worden met een behandelhandstuk op de pijnlijke plek in het lichaam afgegeven. De golven verplaatsen zich door het lichaam naar de locatie van de aandoening. De shockwave behandeling was oorspronkelijk ontwikkeld om nierstenen te vergruizen. Naast deze inwendige toepassing wordt deze techniek nu ook toegepast bij meer oppervlakkige aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Bij shockwave therapie wordt de energie in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties hebben een sneller weefselherstel tot gevolg.


Resultaat

Reeds na 4 tot 5 behandelingen merkt u het resultaat van de shockwave therapie. Bewegen gaat makkelijker en de aanhoudende pijn blijft weg. U kunt weer ongehinderd bewegen! De resultaten zijn wetenschappelijk aangetoond. In het buitenland wordt de methode veelvuldig toegepast, zowel in de sportgeneeskunde als in de orthopedie. In Nederland behandelen steeds meer fysiotherapiepraktijken hun patiënten met shockwave therapie.
 

U kunt bij al onze fysiotherapeuten terecht voor de shockwave therapie. 

Onze Specialist

Joost

de Veer

Matoin

Savi

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Anneloes

van Kamp

Remy

Griens

Linda

Lutgerink

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken