specialisaties

Shockwave


Waarom shockwave therapie?

Behoort u tot de groep mensen die van alles geprobeerd heeft om verlost te worden van uw chronische pijn? Hebben andere behandelingen weinig tot niets geholpen? Dan is de nieuwe shockwave therapie wellicht de uitkomst.

Shockwavetherapie is een therapie die valt binnen het fysiotherapeutisch concept en is gericht op patiënten met chronische aandoeningen van het bewegingsapparaat.

Hierbij kunt u denken aan:

  •     Tennis- of golferselleboog
  •     Pijnlijke nek, schouder en/of rug (langdurig en vaak op dezelfde plek)
  •     Schouderproblemen met of zonder verkalking
  •     Pijn rondom de knie of enkel
  •     Langdurige achillespeesproblemen
  •     Hielspoor
  •     Langdurige pijn onder de voetzool

 

Wat is shockwave therapie?

Shockwaveapparatuur wekt schokgolven op met relatief veel energie. Deze schokgolven worden met een behandelhandstuk op de pijnlijke plek in het lichaam afgegeven. De golven verplaatsen zich door het lichaam naar de locatie van de aandoening. De shockwave behandeling was oorspronkelijk ontwikkeld om nierstenen te vergruizen. Naast deze inwendige toepassing wordt deze techniek nu ook toegepast bij meer oppervlakkige aandoeningen van het bewegingsapparaat

Bij shockwavetherapie wordt de energie in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van verschillende herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stoffen stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren van de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties hebben een snel weefselherstel tot gevolg.

 

Resultaat

Reeds na 4 tot 5 behandelingen merkt u het resultaat van de shockwavetherapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg. U kunt weer ongehinderd bewegen! De resultaten zijn wetenschappelijk aangetoond. In het buitenland wordt de methode veelvuldig toegepast, zowel in de sportgeneeskunde als in de orthopedie. In Nederland behandelen steeds meer fysiotherapiepraktijken hun patiënten met shockwave therapie.

 

Hoe werkt het?

Na een intakegesprek en fysiotherapeutisch onderzoek zullen we bepalen of de aandoening geschikt is voor deze behandeling. Als het aan de juiste inclusiecriteria voldoet, zullen wij gaan behandelen.

Bij ons kunt u bij al onze fysiotherapeuten terecht voor de shockwave behandeling. Wij gebruiken een apparaat van Enraf-Nonius.

Onze Specialist

Joost

de Veer

Matoin

Savi

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Anneloes

van Kamp

Manon

van Asseldonk

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken