specialisaties

Nieuwe Knie / Heup


Waarom Fysiotherapie Spoorlaan?

Het plaatsen van heup- of knieprothese is een routineoperatie. Jaarlijks krijgen 18.000 Nederlanders een nieuwe knie, terwijl bij 25.000 Nederlanders een nieuwe heup gezet wordt. Na de operatie is het belangrijk om tijd te nemen voor de revalidatie.

De fysiotherapeut begeleidt je vaak zowel voor als na de operatie.

Vaak komt de fysiotherapeut al vóór de operatie een behandeling aan huis. Het doel van het huisbezoek is om het gehele traject met je door te spreken, de thuissituatie te beoordelen en het lopen met krukken te oefenen.

Als een patiënt na de operatie weer thuis is komt er zo snel mogelijk een fysiotherapeut aan huis om te beginnen met het oefentraject. De eerste weken zal de behandeling thuis plaatsvinden en wanneer mogelijk kom je naar de praktijk voor verder training.  Samen met de fysiotherapeut zal je werken aan hervatten van alle dagelijkse activiteiten, werk, hobby’s en het hervatten van sport. Dit wordt gedaan door te werken aan herstellen en verbeteren van mobiliteit, coördinatie en kracht door middel van oefeningen.

Hoe lang de behandeling duurt is afhankelijk van het verloop van de operatie en je persoonlijke herstel. Bij een nieuwe heup of knie duurt de revalidatie gemiddeld drie tot zes maanden.

 

Onze Specialist

Matoin

Savi

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Anneloes

van Kamp

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken