specialisaties

Manuele Therapie


Waarom Fysiotherapie Spoorlaan?

Onze manueel therapeuten Joost de Veer en Matoin Savi zijn specialist op het gebeid van gewrichtsklachten waarbij de nadruk ligt op wervelkolom gerelateerde klachten. Ze kijken samen met u naar uw beperkingen tijdens bewegen en gaan hier deskundig mee aan de slag. Beide manueel therapeuten beheersen specialistische, manuele technieken die toegepast worden op gewrichten.
De keuzes en behandelmethoden die worden toegepast zijn altijd onderbouwd met de meest up-to-date beschikbare evidentie. Doordat ze beide zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT) blijven ze op de hoogte van ontwikkelingen binnen de manuele therapie.
Matoin zit verder ook nog aangesloten bij Schoudernetwerk Zuid-Oost Nederland en kan daardoor de best passende begeleiding en behandeling geven bij alle vormen van schouderklachten.

Technieken die binnen de manuele therapie vaak worden gebruikt zijn mobilisatie en manipulatietechnieken. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar. Er kan een directe verbetering van de beweeglijkheid en een directe afname van pijn ontstaan. Buiten mobilisatie en manipulatie technieken houdt de manueel therapeut zich bezig met het geven van voorlichting, advies en het versterken van spieren die liggen rondom gewrichten. Manuele therapie is een specialistische aanvulling voor fysiotherapeuten op master-niveau. Een Master Manueel Therapeut (MMT) heeft zich verder gespecialiseerd in de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Manuele therapie wordt toegepast bij functiestoornissen van gewrichten, spieren en zenuwen. Bewegingsbeperkingen gaan vaak samen met zowel pijn als een verminderde beweeglijkheid.

Manuele therapie kan u helpen bij

  • Bewegingsbeperkingen of blokkades in de wervelkolom of andere gewrichten
  • Hoge en lage rugklachten, met of zonder uitstraling
  • Nek en schouderklachten, met of zonder uitstraling
  • Hoofdpijn en nekpijn in combinatie met een bewegingsbeperking van de wervelkolom
  • Duizeligheidklachten
  • Rib en borstklachten
  • Klachten aan het overige bewegingsapparaat

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak wordt u gescreend op rode vlaggen en wordt er gekeken of u in aanmerking komt voor manuele therapie. Na de screening wordt er verder gegaan met een vraaggesprek om een duidelijk beeld te krijgen over de oorzaak en mate van uw klachten.
Aanvullend wordt een lichamelijk onderzoek uitgevoerd waarbij de manueel therapeut onder andere kijkt naar de bewegingen in uw gewrichten en naar uw houding. Na het onderzoek kan vastgesteld worden waar de oorzaak van de klachten vandaan komt en kan gestart worden met een behandeling. Er wordt samen met u besproken welke behandeling het beste bij uw klachten aansluit. Afsluitend wordt een volgende behandeling, indien nodig, ingepland.

Onze manueel therapeuten zijn allemaal opgeleid aan het SOMT. Daarnaast staan zij ingeschreven bij het NVMT.

Onze Specialist

Joost

de Veer

Matoin

Savi

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken