specialisaties

Dry Needling


Waarom Fysiotherapie Spoorlaan?

Gabriëlle van den Broek is deskundig op het gebied van Dry Needling en richt zich voornamelijk op spier gerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat. Middels een specifieke naaldtherapie benaderd ze verhardingen in spieren. Deze therapie vormt geeft snel resultaat op pijnniveau, stijfheid en bewegingsuitslag.

Met Dry Needling worden spierverhardingen, ook wel myofasciale triggerpoints genoemd, ontspannen door het prikken met een dunne naald in de spierbuik. Vaak geeft deze behandelmethode een snel effect doordat de spieren met daarin triggerpoints direct gaan ontspannen. Een triggerpoint is een verharde ‘knoop’ in de spier. Deze knoop wordt gezien als een lokale verhoogde spanning in een spier waar de doorbloeding tijdelijk verminderd is. Deze triggerpoint veroorzaakt lokale drukpijn, maar ook zogenoemde ‘reffered pain’. Deze pijn kan bij aanraking of irritatie van de triggerpoint gevoeld worden op een andere plek gevoeld worden dan waar de oorspronkelijk oorzaak ligt. Triggerpoints kunnen pijn en stijfheid veroorzaken in spieren, maar ook bewegingsbeperkingen, tintelingen en verminderde kracht.

Acupunctuur

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak meerdere naalden, oppervlakkig in het lichaam geprikt. Deze naalden blijven langere tijd zitten en hebben een positief effect op energiebanen. Bij Dry Needling wordt er meestal maar één naald gebruikt. Deze naald wordt pulserend in de spier bewogen. Het inbrengen van het naaldje voelt u niet, maar de aanspanning van de spier kunt u wel voelen. De aanspanning kan een krampachtig gevoel veroorzaken en een lokale pijnscheut geven. Ook kan u de pijn voelen uitstralen naar een ander gedeelte van het lichaam.

Onze Specialist

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken