klachten

COPD longrevalidatie


Waarom Fysiotherapie Spoorlaan?

Onze fysiotherapeut Gabriëlle van den Broek is gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met luchtwegproblemen zoals COPD. Zij schetst samen met u een beginsituatie en werkt samen met u aan de verbetering van uw ademhaling en het verbeteren van de algehele conditie van het lichaam. Gedurende de behandelperiode evalueert ze regelmatig uw vooruitgang en past ze wanneer nodig het trainingsprogramma aan.  

Beperk uw luchtwegproblemen door te bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut.
De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease en is een verzamelnaam voor longaandoeningen die zich kenmerken door een vernauwing van de luchtwegen. Dit uit zich vaak in benauwdheid en kortademigheid bij inspanning, piepende ademhaling en veel hoesten. COPD patiënten hebben ook vaak last van luchtweginfecties en een grote ontwikkeling van slijm.

Belang van bewegen

Het is belangrijk om in een zo goed mogelijke conditie te blijven. Voldoende lichaamsbeweging is voor iedereen goed, maar voor mensen met COPD nog beter. Door beweging raken uw spieren getraind en hebben ze minder zuurstof nodig, wat er voor zorgt dat u minder benauwd wordt. Beweging zorgt voor een beter uithoudingsvermogen en zorgt ervoor dat uw bloedvaten in conditie blijven. Beweging heeft dus een positieve invloed op uw bloeddruk en cholesterolgehalte en verkleint daarbij ook nog de kans op overgewicht.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut kan bijdragen aan een effectieve manier om slijm op te hoesten, het stimuleren van een betere ademhaling en het op peil houden en verbeteren van uw conditie middels specifieke inspanningstraining en spierkrachtoefeningen. Ademhalingsoefeningen kunnen aanvullend helpen de kortademigheid te verminderen en de buikademhaling te stimuleren. In overleg en afgestemd op uw situatie stelt onze fysiotherapeut een trainingsprogramma op ter verbetering van uw conditie. Naast dit trainingsprogramma is het belangrijk om zelfstandig te gaan bewegen. Eén van onze fysiotherapeuten kan u hier advies over geven.

Onze Specialist

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken