Warning: file_put_contents(/home/deb119917/domains/fysio-spoorlaan.nl/public_html/tmp/cmsmsext/2975375_fm0inp5oru784jma14mva36vcc.cmsextsession): Failed to open stream: Permission denied in /home/deb119917/domains/fysio-spoorlaan.nl/public_html/modules/CMSMSExt/lib/session/class.Manager.php on line 45
Fysiotherapie Spoorlaan
 

Specialisaties

Sylo-pen


Wat is de Sylo-pen?

De Sylo-pen wordt gebruikt om spieren te behandelen waarin myofasciale triggerpoints voorkomen. Een myofasciaal triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een dwarsgestreepte spier. In de spierbuik van deze spier kunt u een strakke streng waarnemen waarin een plaatselijke verdikking zit. Dit triggerpoint kan ook uitstraling geven op een plek buiten de spier. Deze verdikking kan met de Sylo-pen behandeld worden waardoor het triggerpoint verdwijnt of vermindert en minder (uitstralende) pijn veroorzaakt. Het is dan belangrijk om de Sylo-pen op het triggerpoint te plaatsen. De Sylo-pen wordt op de huid gebruikt en doorboort de huid niet, in tegenstelling tot dry needling. De Sylo-pen kan het herstelproces bij spierpijn versnellen en kan spieren behandelen op plekken waar men met andere massagetechnieken of dry needling moeilijk of niet kan komen, bijvoorbeeld bij de tussenribspieren.

De Sylo-pen kan ook worden gebruikt om verklevingen in de fascie te behandelen. Fascie is weefsel dat tussen en rondom de verschillende (spier)lagen en net onder de huid in het lichaam aanwezig is. Het is belangrijk dat de fascie soepel en goed beweegbaar is. Met de Sylo-pen kan ook littekenweefsel, wat ook fascie is, behandeld worden. Het 'stugge' littekenweefsel wordt door behandeling met de Sylo-pen soepeler, waardoor de hele fascie beter beweegt en er minder pijn ontstaat.

Meer informatie over de Sylo-pen kunt u hier vinden.

Onze Specialist

Matoin

Savi

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Anneloes

van Kamp

Remy

Griens

Linda

Lutgerink

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken