Specialisaties

Fysiotherapie


Fysiotherapie is gericht op behandeling van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Een fysiotherapeut behandelt patiënten die door (pijn)klachten in het dagelijks leven beperkt worden tijdens vormen van beweging. De fysiotherapeut behandelt en ondersteunt patiënten met klachten aan gewrichten, spieren, bandstructuren en zenuwen. Dit geldt zowel voor acute als chronische klachtenbeelden, maar ook vóór of na operaties. Patiënten kunnen bij ons terecht met een verwijzing van een (huis)arts of andere specialist of op eigen initiatief via DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie).

Al onze fysiotherapeuten zijn deskundigen als het gaat over klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Samen met u gaan kijken ze naar de oorzaak van uw klachten en maken ze een persoonlijk afgestemd plan om u weer zo snel mogelijk op het gewenste niveau te krijgen.

Behandelingen kunnen, afhankelijk van het klachtenbeeld, bestaan uit:

  • Voorlichting en advies
  • Begeleiding bij re-integratie in werk of sport
  • Oefentherapie en (sport) specifieke training
  • Revalidatie na operaties (bijv. nieuwe knie/heup of operaties na sportletsel)
  • Triggerpointbehandeling, massagetherapie en dry needling
  • Shockwave
  • Gewrichtstechnieken zoals mobilisatietechnieken

Deze behandelmethodes hebben allen als doel het verbeteren van het bewegend functioneren en het voorkomen van nieuwe klachten. Al onze fysiotherapeuten maken keuzes op basis van de meest up-to-date literatuur, eigen voorkeuren en de voorkeuren van de patiënt.

Eerste afspraak

De eerste afspraak, ook wel intake genoemd, zal bestaan uit een screening, vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en eventuele behandeling. Vaak wordt de oorzaak van de klachten in kaart gebracht en wordt het passende behandeltraject besproken. Tijdens de screening wordt gekeken of u bij de fysiotherapeut op de juiste plek bent of dat u door een andere arts of specialist gezien moet worden. Hierbij wordt gekeken naar rode vlaggen die afwijken van het domein van een fysiotherapeut. Als u een aanvullende zorgverzekering heeft worden de behandelingen door uw zorgverzekeraar vergoed. Bent u niet aanvullend verzekerd, dan moet u de behandelingen zelf te betalen. Meer informatie over de tarieven vind u hier.

Al onze fysiotherapeuten zijn BIG geregistreerd, staan ingeschreven in het kwaliteitsregister van het KNGF en staan klaar om u te helpen met uw klachten.

Onze Specialist

Joost

de Veer

Matoin

Savi

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Anneloes

van Kamp

Remy

Griens

Linda

Lutgerink

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken