Warning: file_put_contents(/home/deb119917/domains/fysio-spoorlaan.nl/public_html/tmp/cmsmsext/111419_mmohdk567qlaidre3rdsnmlmb3.cmsextsession): Failed to open stream: Permission denied in /home/deb119917/domains/fysio-spoorlaan.nl/public_html/modules/CMSMSExt/lib/session/class.Manager.php on line 45
Fysiotherapie Spoorlaan
 

Klachten

Sportblessures


Wat zijn sportblessures?

Sportblessures zijn klachten aan het bewegingsapparaat die ontstaan tijdens en/of door sport. Sportblessures ontstaan vaak door een disbalans of verstoring tussen belasting en belastbaarheid. Belasting is dat wat er van het lichaam gevraagd wordt. Dit kan per sport variëren en ook de frequentie, duur, intensiteit zijn hierin belangrijke factoren. Belastbaarheid is datgene wat het lichaam kan hebben aan belasting. De belastbaarheid kan per moment verschillend zijn, waarbij verschillende factoren kunnen zorgen voor een lagere belastbaarheid. Hierbij kunt u denken aan ziekte, stress, voeding, slaap etc. Wanneer de belasting hoger ligt dan de belastbaarheid op dat moment en het lichaam niet de mogelijkheid heeft zich aan te passen aan die hogere belasting, kan overbelasting ontstaan. Als gevolg hiervan kan een blessure ontstaan. 

Sportblessures kunnen acuut ontstaan, denk bijvoorbeeld aan een val, verzwikking of een contactmoment met een tegenstander. Voorbeelden van dergelijke sportblessures zijn verzwikte enkels, gescheurde kruisbanden en een zweepslag (spierscheuring van de kuitspier). Soms ontstaan blessures ook geleidelijk, waarbij de overbelasting vaak een langere periode aanhoudt. Hierin kunnen verschillende factoren een rol spelen, waar de fysiotherapeut samen met u naar kan kijken.

Veel voorkomende symptomen bij sportblessures zijn pijn, zwelling en blauwverkleuring. Klachten verschillen afhankelijk van de locatie, type en aard van de blessure.

Behandelmogelijkheden


U kunt een afspraak maken bij één van onze specialisten.

Onze Specialist

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Anneloes

van Kamp

Remy

Griens

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken