Klachten

Nieuwe knie/heup


Het plaatsen van heup- of knieprothese is een routineoperatie. Jaarlijks krijgen 18.000 Nederlanders een nieuwe knie, terwijl bij 25.000 Nederlanders een nieuwe heup gezet wordt. Na de operatie is het belangrijk om tijd te nemen voor de revalidatie. De fysiotherapeut begeleidt je vaak zowel voor als na de operatie. Vaak komt de fysiotherapeut al vóór de operatie een behandeling aan huis. Het doel van het huisbezoek is om het gehele traject met je door te spreken, de thuissituatie te beoordelen en het lopen met krukken te oefenen.

Als u naar de operatie weer thuis komt, komt er zo snel mogelijk een fysiotherapeut aan huis om te beginnen met het oefentraject. De eerste weken zal de behandeling indien nodig thuis plaatsvinden en wanneer mogelijk kom je naar de praktijk voor verdere behandeling. Samen met de fysiotherapeut zal je werken aan hervatten van alle dagelijkse activiteiten, werk, hobby’s en sport. Dit wordt gedaan door te werken aan verbeteren van mobiliteit, coördinatie en kracht door middel van oefentherapie.

De duur van behandeling is afhankelijk van het verloop van de operatie en je persoonlijke herstel. Bij een nieuwe heup of knie duurt de revalidatie gemiddeld drie tot zes maanden.

Onze Specialist

Gabriëlle

van den Broek - Kitslaar

Anneloes

van Kamp

Remy

Griens

Maak nu een afspraak

Met één van onze specialisten.
Afspraak Maken