Social Media

Volg ons via:

 

1366052197 facebook 

Fysiotherapie Manuele therapie en Sportfysiotherapie Spoorlaan

 

J. de Veer C.S.

 

Spoorlaan 70
5348 KC OSS
Tel: 0412- 69 01 35

Mail: info@fysio-spoorlaan.nl

 

Contactformulier en Route-info

Sportfysiotherapeuten bieden curatieve, preventieve en prestatiebevorderende zorg aan op het niveau van sport, van breedtesport tot en met topsport. Binnen de sportfysiotherapie is karakteristiek dat de doelstellingen minder gericht zijn op het beïnvloeden van stoornissen, maar meer op beperkingen en participatie tijdens de uitoefening van sportactiviteiten, zowel breedte-, wedstrijd-, als topsport.

De sportfysiotherapeut onderscheidt zich vooral door specifieke kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor de sportrevalidatie. De keuze die hij maakt voor specifieke verrichtingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten (evidence based practice), praktijkervaringskennis, en de in de (sport)fysiotherapie ontwikkelde richtlijnen.

De sportfysiotherapeut is met zijn specifieke competenties in staat om de algemene fysiotherapeutische verrichtingen aan te passen aan de het niveau van de sporter en de patiënt. Hij neemt daarbij (inspannings)fysiologische en biomechanische processen in acht die ten gevolge van de problematiek een rol spelen, en die nodig zijn om op het oude sportniveau weer te kunnen presteren.