Social Media

Volg ons via:

 

1366052197 facebook 

Fysiotherapie Manuele therapie en Sportfysiotherapie Spoorlaan

 

J. de Veer C.S.

 

Spoorlaan 70
5348 KC OSS
Tel: 0412- 69 01 35

Mail: info@fysio-spoorlaan.nl

 

Contactformulier en Route-info

Dry Needling is een specialisatie van de fysiotherapeut, die zich richt op de behandeling van klachten in het houdings- en bewegingsapparaat die afkomstig zijn uit het spierstelsel.

Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt, welke op die manier snel en langdurig ontspannen.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, welke daar enige tijd blijven staan.

Bij Dry Needling wordt meestal maar een naald gebruikt, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld.

Dry Needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn “triggerpoints” Een triggerpoint is een “knoop”in de spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt, zgn “weerpijn” Hierdoor kunt u soms pijn voelen op een andere plaats dan de plek waar Uw fysiotherapeut u behandeld.

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet. Als de spierverharding/ triggerpoint wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat geeft meestal een soort krampgevoel en kan samengaan met wat lokale pijn. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u makkelijker bewegen.

Dry Needling is een onderdeel van de normale fysiotherapiebehandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen de kosten voor Dry Needling hieronder.